TNG

Lediga jobb Linköping

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Linköping

Linköping är en tätort i Östergötland och är en av Sveriges främsta städer inom produktion och forskning. Här finns lediga jobb inom högteknologi samt informations- och kommunikationsteknologi. Staden är belägen Östgötaslätten, strax söder om Stångås utlopp i Roxen och erbjuder goda kommunikationer till resten av landet tack vare sitt fördelaktiga geografiska läge. Inom storstadens gränser finns idag en befolkning på över 150 000 invånare.

Söka jobb i Linköping
Förutom teknikjobb, ingenjörsjobb och IT-jobb kan Linköpings stad även erbjuda lediga jobb inom kundservice och administration tack vare sin starka tillverkande industri, tjänstesektor, handel och offentlig verksamhet.

Stadens största arbetsgivare, förutom Linköpings kommun med över 7 700 anställda, är Linköpings universitet, Ericsson och SAAB AB där sistnämnda sysselsätter över 4 700 anställda. I staden finns även ett par livsmedelsindustrier som till exempel Arla och Scan.

Linköping fortsätter även att vara en expansiv företagsregion med företag som Mjärdevi Science Park, en teknikpark som sysselsätter tusentals anställda samt många av stadens studenter.

Även detaljhandeln har gjort mycket för staden då köpcentrumsområdet Tornby är ett av Sveriges största varuhus med företag som Ikea och Biltema under sitt tak. Tornbyområdet ligger årligen högt upp på topplistan för högst omsättning i Sverige för ett köpcentrum utanför stadskärnorna. Tack vare så stor fokus på detaljhandel kan Linköping erbjuda många extrajobb på deltid inom området.

Utbildning och innovation i Linköping
Inom staden finns Linköpings universitet som är ett av Sveriges största universitet och bidrar starkt till den positiva utvecklingen av kommunen. Via ett brett fält av grundforskning bidrar universitetet till utvecklingen av nya produkter och företagsavknoppningar. Detta leder till att fler kan starta en spännande karriär direkt efter studierna inom områden som teknik och IT. Även företag som SAAB driver utvecklingen framåt, dels genom forskning och men även genom att eftersöka nya talanger såsom ingenjörer för att driva innovationen framåt.

Linköping har alltid setts som en given läroverkstad och är idag en av de stora universitetsstäderna i Sverige. Vid universitet studerar idag ca 27 000 studenter – många som också letar extrajobb under studierna. En del av dessa studenter finns på Campus Norrköping i Linköpings grannstad. Linköpings universitet har även utbildningar på Campus US som ligger vid Universitetssjukhuset i Linköping. Här bedrivs utbildningen vid Hälsouniversitetet. Utöver detta har universitetet även ett campus i Stockholm, LiU Malmsten, där utbildningar inom bland annat möbeldesign finns tillgängliga. Övriga utbildningar ges via Campus Valla som är universitetets huvudsakliga campus.

Funderar du på en ny karriär och vill söka jobb i Linköping men hittar inget just nu? Gör då gärna en  spontanansökan och ta samtidigt del av våra rekryterares karriärtips i vår jobbpodd.