TNG
IT-Säkerhetsspecialist till Haninge kommun

Publicerat

IT-Säkerhetsspecialist till Haninge kommun

Haninge kommun söker en driven och kommunikativ IT-säkerhetsspecialist. Forma framtidens IT-landskap i en starkt växande kommun.

Vill du ha en central och viktig roll där du kan påverka och göra skillnad? Haninge kommun är mitt i en omfattande förändringsresa och söker nu en kvalificerad IT-säkerhetsspecialist och arkitekt där du kommer att kunna ta ett helhetsgrepp för den övergripande IT-säkerheten och IT-arkitekturen.
Har du kanske arbetat som IT-säkerhetssamordnare, IT-säkerhetsspecialist, IT-arkitekt eller varit projektledare inom IT-säkerhet? Sök rollen som IT säkerhetsspecialist till en progressiv kommun och var med och forma Haninge kommuns digitala framtid!

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder en unik möjlighet att bidra till att forma kommunens digitala framtid och påverka hur IT-säkerheten och IT-arkitekturen ser ut i framtiden. Som IT-säkerhetsspecialist får du en central roll utan direkt personalansvar, där du kan använda din expertis för att göra verklig skillnad.
Vi lovar en utmanande och utvecklande arbetsmiljö tillsammans med kompetenta kollegor och en erfaren och inkluderande chef. Här ges du frihet att forma och driva utveckling av digitala strategier och målarkitektur framåt, samtidigt som du utvecklas i en dynamisk miljö med stora möjligheter till lärande och personlig utveckling.

Du har tillgång till förmåner som fri tillgång till gym, friskvårdscheckar och möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. Du har också möjlighet att jobba på distans upp till 60% av din arbetstid.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsspecialist har du en central position där du har övergripande ansvar för flera avgörande områden inom Haninge kommuns IT-miljö som sträcker sig över samtliga verksamheters IT-tjänster. Syftet med uppdraget är att säkerställa att kommunens IT-arkitektur är effektiv, ändamålsenlig, tydlig och säker. Stort fokus på IT-säkerhet och relaterande riktlinjer och åtgärder så att Haninge kommun kontinuerligt förbättrar IT säkerheten. Dina uppgifter består av bland annat:

Värt att veta

Haninge kommun satsar aktivt på en standardiserad förvaltningsmodell baserad på pm3 och kontinuerlig utveckling av vår leveransmodell. På IT-enheten samarbetar vi inom Servicedesk, tjänstägare, projektledare, arkitekter och avtalscontroller. Vår tonvikt på nätverk, server, lagring, identitetshantering, autentisering, Azure, telefoni, PC, Mac, Chromebook, integrationsplattform och e-tjänstplattform speglar vår breda teknologiska bredd.

Våra förväntningar

Vi söker en person med relevant utbildning inom IT och flerårig erfarenhet som IT-säkerhetsspecialist eller IT-arkitekt. God förmåga att bidra till egna och andras uppsatta mål samt att se helheten och arbeta aktivt för att göra positiva avtryck i verksamheten och hos medarbetare är väsentligt. En förmåga att arbeta strukturerat och självständigt är viktigt. Det är en fördel om du har arbetat med regulatoriska krav så som OSL, NIS2 och GDPR och även har tidigare erfarenhet av Microsofttjänster.

Vi erbjuder en ansvarsfull position där du kan påverka och utvecklas, med stöd från engagerade kollegor och erfarna chefer.

 

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge.100 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Därför trivs vi på Haninge kommun

Jag trivs mycket bra på IT-enheten i Haninge kommun. Som Verksamhetsarkitekt för alla verksamheter varierar arbetsuppgifterna väldigt mycket, vilket är roligt. Trevliga kollegor som hjälps åt och har trevligt tillsammans

Malin Holm, Verksamhetsarkitekt

För mig är det en förmån att få arbeta i ett fantastiskt team som verkligen vill göra skillnad för Haninge kommun. Här kan du arbeta med den senaste tekniken och driva kommunens IT-säkerhetsarbete framåt.

Dominik Herweijer, IT-arkitekt

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Karriärtips från Åsa Pettersson – din rekryterare

Åsa Pettersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun och IT-avdelningen har en positiv arbetsmiljö där du kommer att samarbeta nära ett engagerad team som präglas av en öppen och samarbetsvillig atmosfär, där alla gemensamt arbetar mot målen.
  • Din IT-chef är stöttande och ger dig möjligheten att ta ansvar för viktiga säkerhetsaspekter samtidigt som du har utrymme att utvecklas och driva framåtriktade förbättringar.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Åsa Pettersson


076-7247030


Haninge kommun

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG IT Digital, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-05-27