TNG
Process Engineer – Epitaxi- Stockholm

Publicerat

Process Engineer – Epitaxi- Stockholm

Coherent, en världsledande aktör inom integrerade optoelektroniska komponenter söker en processingenjör till sin epitaxiavdelning.

Coherent i Järfälla, Stockholm, söker en processingenjör inom området Epitaxi till sin Wafer fab och välkomnar dig som har erfarenhet av halvledartillverkning, likväl dig som är nyexaminerad ingenjör och vill utvecklas inom halvledarteknologi och epitaxi (MOVPE). Som processingenjör inom epitaxi kommer du att hantera, leda och optimera komplexa tillverkningsprocesser. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Techbolag som kunder. På Coherent jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som Process Engineer blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling.
Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester (för denna tjänst) för att nämna några förmåner.
Du får möjlighet att arbeta med teknikens framkant och samarbeta med kollegor inom produktion och  produktutveckling.

Bonus
Bonus
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter


Som processingenjör inom epitaxi kommer du ansvara för Wafer Fabens tillverkningsprocesser, inklusive materialkarakterisering. 
Du kommer dessutom att arbeta med:

Värt att veta


Du kommer att bli en del av ett kompetent och ständigt växande team som idag består av fem Processingenjörer och du kommer att rapportera till Epitaxy Manager. Tjänsten innebär ett brett samarbete med många kollegor på siten: operatörer, underhållsingenjörer, processingenjörer och processintegratörer inom wafer fab, för att nämna några. Visst utbyte med kollegorna på andra siter i Europa och USA förekommer och du kommer även ha externa kontakter med till exempel utrustningsleverantörer.
Som processingenjör inom epitaxi får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på plats i wafer fab största delen av din arbetstid. Kontoret är beläget i Järfälla och tillsättningen av tjänsten planeras så snart rätt person kan vara på plats.

Fackliga företrädare på Coherent: Jessica Carlsson jessica.carlsson@coherent.com  (Akademikerföreningen) samt Niklas Jansson (Unionenklubben), niklas.jansson@coherent.com 

Våra förväntningar

Du har en civilingenjörsexamen i fysik, materialvetenskap, kemi, elektroteknik eller motsvarande. Erfarenhet av halvledartillverkning är en fördel. Viss erfarenhet inom epitaxi och / eller materialkarakterisering samt programmering är meriterande, dock inget krav. Kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi söker dig med god kommunikativ förmåga då tjänsten innebär samverkan med många olika personer inom olika areor. Att etablera produktiva interna och externa relationer är en av dina styrkor. Du är analytisk och ser värdet i datamängder, analysmetoder och modeller. Du är bra på att ta initiativ och ta ansvar för ditt arbete samt är systematisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du är prestigelös och har en naturlig nyfikenhet och motiveras av att lära dig nya saker.

Lär känna Coherent – din framtida arbetsgivare

Coherent Corp. empowers market innovators to define the future through breakthrough technologies, from materials to systems. Coherent is a high-tech, international company that delivers innovations that resonate with our customers in diversified applications for the industrial, communications, electronics, and instrumentation markets.

Be part of a financially stable and fast-growing organization that has some of the world´s most famous Tech companies as customers. Join our team and contribute to the development of products used in large computer halls and 5G networks, for example. At Coherent Järfalla, you will work in a multicultural, knowledge-intensive and fast-growing business with efficient decision-making. Coherent Corp. has 39,000 employees globally with 277 employees in Coherent Järfälla.

Headquartered in Saxonburg, Pennsylvania, Coherent has research and development, manufacturing, sales, service, and distribution facilities worldwide.

Video thumbnail

Därför trivs vi på Coherent

I Coherents wafer fab i Järfälla får du som processingenjör jobba med teknik i absoluta framkant för tillverkning av optoelektroniska chip baserade på InP. Dessa chip är nyckelteknologin för överföring av data via optiska fibrer och är väsentliga i bla AI-datacenter och 5G-nät.

Oscar Gustafsson, Epitaxy Manager

Avstånd till arbetsplatsen

Bruttovägen 7. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Dana Jennerström – din rekryterare

Dana Jennerström

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Coherent valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Dana Jennerström


0721-81 27 44


Coherent

Lön enligt kollektivavtal
Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech – specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor.
Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-05-21