TNG
Applikationsspecialist SICK AB -Cleaner Industries

Applikationsspecialist SICK AB -Cleaner Industries

År du ingenjör och vill arbeta kundnära i ett expansivt företag i en framtidsbransch! Sök rollen som Applikationsingenjör nu!

Lockas du av världsledande teknik och kundkontakt? Vill du jobba i en roll med både interna och externa kontaktytor? Bra!
Som applikationsspecialist / applikationsingenjör hos SICK AB får du använda dina erfarenheter och göra skillnad på riktigt samtidigt som du bidrar till utvecklingen av företaget och en hållbar framtid! Du blir en viktig del av teamet och får möjlighet att arbeta med innovativa produkter och lösningar. Låter det intressant?

Varmt välkommen med din ansökan idag och bli en del av SICK AB!

Ditt anställningserbjudande

Rollen som Applikationsspecialist på SICK AB ger dig möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt. Du kommer att ingå i ett starkt team med hög kompetens och bred erfarenhet. Du kommer att få arbeta i en organisation som prioriterar forskning och utveckling för att fortsätta vara teknologiskt ledande inom området. Utbildning och egen utveckling kommer att vara en integrerad del av ditt arbete och du får goda möjligheter att växa professionellt hos en trygg arbetsgivare.

Personalen är SICK AB:s viktigaste resurs vilket avspeglas i en stark företagskultur präglad av samarbete och kamratskap. Arbetsmiljön kännetecknas av respekt, tillit och balans mellan arbete och fritid. SICK AB tar också ett aktivt ansvar för att skapa en hållbar framtid, både för människor och miljö.

Du kommer bli erbjuden en marknadsmässig lön med ett bonusupplägg, sex veckors semester och förmånligt friskvårdsbidrag.

Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Bonus
Bonus
Företags&shyhälsovård
Företags­hälsovård
6 v semester
6 v semester

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar inom processautomation och som applikationsspecialist utgör du länken mellan kunden, försäljningsorganisationen och produktledningen. Ditt specialområde kommer att vara lösningar inom Cleaner Industries med fokus på gasanalys och flödesmätning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat att:

Värt att veta

Du ingår i ett team av applikationsspecialister inom affärsområdena Factory-, Logistics- & Process automation, där du arbetar inom processautomation och har ett nära samarbete med säljorganisation, produktledning och servicetekniker.

Du kommer troligtvis att vara på resande fot mellan 20 och 30 nätter per år, och då främst inom Sverige och Norge.

Huvudkontoret för Sverige ligger i Stockholm men vi har också kontor i Göteborg samt i Rud, Oslo. Vi ser gärna att du är bosatt i södra Sverige (Mälardalen och söderut).

I tjänsten ingår även att du deltar vid mässor och kundaktiviteter samt att du stödjer säljorganisationen med upphandlingar, offertunderlag med mera. Då rollen innefattar många kundbesök är körkort ett krav.

Våra förväntningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för rollen ser vi att du har en eftergymnasial ingenjörsutbildning och/eller tidigare erfarenhet från processindustrin. Du talar och skriver svenska och engelska samt har körkort.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på till exempel värmeverk, raffinaderi eller rederi. Har du erfarenhet av tekniska systemlösningar är även detta ett stort plus. SICK AB arbetar med kundanpassade lösningar och därför är det även positivt om du har erfarenhet av komplexa applikationer.

För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar varierande tekniska arbetsuppgifter samtidigt som du trivs med kundkontakter. Som person är du öppen, nyfiken och orädd. Du är självständig och har stort intresse för nya teknologier, problemlösning och gillar att stundtals fördjupa dig i både beräkningar och komplex information. Du gillar blandade arbetsuppgifter och att få vara med "där det händer".

Lär känna SICK Sensor Intelligence. – din framtida arbetsgivare

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 11 000 anställda och en global verksamhet i över 50 länder är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 85 anställda med en omsättning på ca 500 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer.

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Storsätragränd 5b, Skärholmen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

SICK Sensor Intelligence.

Söktips från Cilla Lennér – din rekryterare!

Cilla Lennér

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • SICK Sensor Intelligence. valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Cilla Lennér


SICK Sensor Intelligence.

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-04-22